Sallent confirma alguns casos de coronavirus

304
Sallent. Catalunya. Entrevista a l'alcalde de Sallent, David Saldoni de Tena, per fer un reportatge sobre el barri de l'Estació. Fotografies diverses de Sallent. Pont sobre el Llobregat, Casa nadiua d'Antoni Maria Claret, plaça de l'esglesia, campanar, façana de l'ajuntament, futur teatre i cases de la fàbrica. Muntanya de la sal i entrada de l'empresa Iberpotash

Sallent, com gairebé tots els pobles de Catalunya, han confirmat casos de coronavirus. Des de l’Ajuntament no s’ha sabut dir una xifra exacta perquè asseguren que “no s’ha fet el test a tothom”, segons l’alcalde de Sallent Oriol Ribalta.

A més, arran dels diferents fets que han passat arreu de l’estat Ribalta ha fet un escrit pels sallentins i sallentines per tal de tranquil·litzar i conscienciar a Sallent. Amb tot, ha assegurat que “el nostre sistema sanitari estarà en estrès màxim i la setmana vinent entrarà en col·lapse.” D’aquesta manera demana a la gent responsabilitat per tal de no arribar a una situació més complicada.

El mateix Ribalta ha explicat que “en els últims dies, hem patit diverses bretolades com trencament de vidres d’equipaments municipals o persones amenaçant per les xarxes socials.” Davant d’aquestes actuacions des de l’Ajuntament s’ha demanat calma i reiterat que “tothom es quedi a casa”.

En el mateix escrit Ribalta ha exposat que des de l’ajuntament de Sallent, s’està treballant per:

1- Detectar totes les persones vulnerables o amb necessitats del municipi.
2- Mesures de màxima prevenció a la residència i al servei d’atenció domiciliaria. 
3- Aplicant criteris molt estrictes de neteja a la via pública. 
4- Preparant un paquet econòmic per tal de pal·liar els afectes molt greus que sabem tindrà aquesta crisi sanitària.

Finalment Ribalta assegura que “ens en sortirem, però tots som necessaris i tots hem de ser responsables”.