Sallent condemna la prohibició d’estelades a la final de la Copa del Rei

110

L’Ajuntament de Sallent se suma a la llista de municipis catalans que rebutgen la prohibició de l’estelada a la Copa del Rei. “No acceptarem que s’equipari l’estelada amb un símbol violent o racista”, assegura l’equip de govern. I és que el govern espanyol s’agafa a l’article 66 de la llei de l’Esport per tal de prohibir l’entrada d’aquest símbol a l’estadi. Segons l’article, no poden entrar ni exhibir-se a l’estadi aquelles “pancartes, símbols, emblemes o llegendes que puguin incitar o fomentar els comportaments violents, xenòfobs, racistes o terroristes”.

I és que l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), en representació del món local, condemnen la prohibició de portar estelades a la final de la Copa del Rei – que es jugarà a l’estadi Vicente Calderón de Madrid, entre el Barça i el Sevilla – anunciada per la delegada del govern espanyol a Madrid, Concepción Dancausa.

Les associacions municipalistes consideren un “un acte de cinisme, menyspreu i ignorància” el fet que Dancausa justifiqui la prohibició emparant-se en l’article 66 de la Llei de l’Esport. A més, recorden que la resolució del Parlament de Catalunya 497/X avala l’estelada com a “símbol que representa un anhel i una reivindicació democràtica, legítima, legal i no violenta, essent una bandera democràtica i pacífica que representa la voluntat de milions de catalans que clamen per la llibertat del seu país”.

Imatge de l’AMI.