Sallent comptarà per primera vegada amb una línea que connectarà el poble amb la UAB

191

Petita millora, però important, en les comunicacions en transport públic a Sallent. A partir de setembre, comptarà per primera vegada amb una línea que connectarà el poble directament amb la Universitat Autònoma, la UAB. L’autocar sortirà de Berga i farà a Sallent l’última parada abans d’arribar a Bellaterra. 

Els estudiants del Bages i Berguedà que es vulguin desplaçar a la UAB ho podran fer, per primera vegada, en autobús. També els que es traslladen a la UVic tindran sortides adaptades a les freqüències de les classes. En paral·lel, hi haurà més freqüència de línies a l’Alt Berguedà. Les millores en el transport públic, presentades pel Consell Comarcal del Berguedà i el Departament de Territori i Sostenibilitat, volen que hi hagi més diversitat en els horaris. Val a dir que el servei de transport públic al Berguedà ha crescut més d’un 30% els darrers tres anys. Això de retruc ha afavorit la població bagenca.

Fins ara, els estudiants del Berguedà i del nord del Bages havien de buscar alternatives al transport públic per anar a la UAB. A partir del setembre podran fer-ho amb una nova línia que, sortint de Berga, farà parada a municipis del Berguedà i el Bages, fins a Sallent. Arribarà a la universitat a les 8 del matí i tornarà a 2/4 de 3 del migdia i a les 7 de la tarda. 

No serà l’única millora que beneficiarà als estudiants. Segons ha explicat el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, també es potenciarà la línia que uneix la capital del Berguedà amb la UVic –fent parada a Gironella i Prats de Lluçanès. En aquest cas, s’han adaptat els horaris del bus, als més habituals d’entrada i sortida de la facultat.

En paral·lel, coincidint amb la posada en marxa d’un nou cicle formatiu de grau superior a l’IES Alt Berguedà de Bagà, també s’adaptarà a les entrades i sortides la línia que uneix el municipi del Berguedà amb Manresa.

Les millores en el transport públic comptaran, a més, amb la posada en marxa d’una nova aplicació mòbil que, a banda de permetre contractar el transport a demanda, permetrà als usuaris pagar utilitzant el seu telèfon.