Sallent comptarà amb quatre carregadors gratuïts per cotxes elèctrics

159

L’Ajuntament de Sallent aposta per un model de sostenibilitat i busca, així, reduir el consum energètic igual que el canvi d’il·luminació.

L’Ajuntament de Sallent, des del mes de juliol ha creat un estudi sobre quadres de potència i consum en la il·luminació pública i festes. A partir de l’anàlisi s’ha reduït la potència i una política de substitució de llum ordinària per il·luminació tipus LED, causant un estalvi de 4.500 euros en reducció de consum i més de 12.000 euros en reducció de potència.

La gran novetat arriba amb el nou carregador de cotxes elèctrics, que entrarà en funcionament aquesta mateixa setmana, i que es connectarà a l’enllumenat públic i això farà que no s’hagi de demanar més potència a l’empresa subministradora de llum. L’Ajuntament ha acordat que la càrrega, a més, serà gratuïta, i el cost anual dels quatre carregadors, situats a la plaça Santa Maria i plaça Catalunya de Sallent, es compensarà amb el que s’estalvia de partides anteriors.

Amb el nou carregador per cotxes elèctrics els vehicles tardaran tres hores aproximadament a tenir el cotxe carregat, temps suficient per fer uns encàrrecs al municipi. D’aquesta manera s’ha optat per un model de sostenibilitat i així, reduir el consum energètic.