Sallent compleix el 42% dels indicadors de transparència, segons l’última actualització

104

L’Ajuntament de Sallent compleix el 42% dels indicadors de transparència requerits als ens locals. Així ho fa constar el segell InfoParticipa de la Universitat Autònoma de Barcelona al seu portal web que ha estat actualitzat en els darrers dies. També ho confirma l’equip de govern de Sallent, que ha emès un comunicat fent referència a la denúncia de la CUP sobre “l’incompliment del 6% dels indicadors de transparència” que publicava Ràdio Sallent la setmana passada.

Amb la nova actualització de les dades, el portal web atorga a Sallent el 42,31% de transparència, que equival a 22 dels 52 paràmetres establerts pels Ajuntaments.

El comunicat també explica que l’Ajuntament de Sallent va tenir poc marge temporal per actuar, ja que fins el 5 de febrer d’enguany els treballadors del consistori no van realitzar “el primer taller pràctic per a publicar al web” i les primeres dades d’InfoParticipa daten del 29 de febrer.

Alguns dels paràmetres que el consistori encara no compleix són els que fan referència a la biografia dels membres de l’oposició – que l’equip de govern assegura que ja havia demanat anteriorment –; les declaracions d’activitats i béns dels càrrecs electes; l’agenda institucional de l’alcalde; les convocatòries del ple municipal, si es dóna informació del Pla de Govern, del Pla d’Actuació Municipal i del Pla Estratègic; si es publiquen les modificacions pressupostàries, l’inventari del patrimoni de l’ajuntament, els contractes formalitzats, les actes de meses de contractació o les subvencions.

InfoParticipa és un projecte que avalua la informació que es publica als webs de les administracions públiques.