Sallent comença un pla de conservació de les restes del castell medieval

167

L’Ajuntament de Sallent ha ideat diverses intervencions de manteniment i conservació del conjunt monumental del castell i el seu entorn amb la idea d’aturar la degradació de les estructures. Tot plegat, és el pas previ a poder-hi fer millores d’acord amb el pla director que es va aprovar fa dos anys i que ha de permetre recuperar un espai emblemàtic del municipi, considerat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Així doncs, la intervenció es contempla en dues fases. Ja s’ha començat a treballar amb la primera i la segona es deixarà pel 2022. Tot això és possible gràcies al conveni que han signat recentment l’Ajuntament de Sallent amb l’empresa ICL, que n’és la propietària de l’espai. Aquest acord compromet a l’empresa minera a aportar 15.000 euros en tres anualitats fins al 2022.

En la primera fase s’invertiran 24.000 euros per una actuació més general del complex. La segona fase se centrarà en elements concrets com la muralla meridional o la bestorre, a més de posar indicadors de seguretat que marquin un recorregut de visita i la identificació dels elements. Tot plegat es fa d’acord amb la comissió de patrimoni de Cultura de la Catalunya Central.