Sallent celebrarà una festa major reduïda però per a totes les edats

197

En la festa major d’enguany, l’Ajuntament de Sallent ha apostat per espectacles per a totes les edats amb el concert Infantil a càrrec del grup Xiula, el Frikinto i les Orquestres Metropool i Venus.

Algunes de les festes majors del Bages no s’han pogut celebrar arran de la crisi del coronavirus. No és el cas, però, de Sallent. Des del seu Ajuntament aposten per una setmana plena d’activitats pensades des de la responsabilitat. És per això que del 10 al 14 de setembre Sallent gaudirà de diferents espectacles i concerts en una festa major que aposta pel petit format i per a totes les edats.

Sallent també ha fet una aposta per les orquestres. Enguany l’Orquestra Metropool el dissabte a la nit i l’Orquestra Venus el dilluns seran les encarregades de donar vida a la nit de Sallent. Les dues faran dos passis dels seus espectacles, un a les set de la tarda i l’altra a dos quarts d’onze de la nit per tal de no generar una important aglomeració de persones. Les dues actuaran a la plaça 19 d’abril respectivament.

Per altra banda, hi haurà concerts de petit format i d’ambient més tranquil. Divendres Sallent gaudirà d’un concert de Cesc Freixas a dos quarts d’onze del vespre al Parc Municipal Pere Sallés amb aforament limitat i els més petits gaudiran del grup Xiula el dilluns a dos quarts de set de la tarda, també al parc.

Un dels espectacles clau dins de la programació de la Festa Major serà el “Frikinto”. Conegut més com el “Frikibingo”, l’espectacle adoptarà un nou format per no generar aglomeracions. La idea és recordar els quintos que es celebraven als anys 90 al poble. De manera simultània es celebrarà un quinto i la gent hi jugarà des dels diferents bars del poble. D’aquesta manera no s’haurà d’adaptar cap espai i tampoc tenir un aforament limitat. Després de dues versions online, els organitzadors volen sorprendre jugant a un bingo de veritat.

A cada plaça es faran unes quantes partides de quinto, que es retransmetran en directe per Ràdio Sallent. D’aquesta manera, a la resta de bars, també s’hi podrà jugar de forma simultània. Els bars i restaurants oferiran gratuïtament als seus clients un cartó i un grapat de blat de moro que hauran de conservar al llarg de la nit. L’espectacle itinerant tindrà com a punt de partida la plaça Sant Antoni Claret a dos quarts de deu del vespre.

Alguns actes, però, sí que s’han vist afectats per tal de no generar un possible rebrot a la població bagenca, com són, per exemple, el punxa discos a la plaça de la Pau o el tradicional Castell de focs. Per tal de controlar l’aforament és important apuntar-se prèviament la reserva de la vostra invitació a través del portal online de www.codetickets.com o anant directament a l’Ajuntament (de dilluns a divendres de 8h a 14h).