Aquest proper 21 de març és el Dia Internacional de la Poesia i Sallent ho aprofita per dedicar una setmana a la poesia amb diverses activitats i actes. Així doncs, des del passat dilluns 15 de març fins aquest proper diumenge, el poble gaudeix d’uns dies farcits de la poesia més reinvindicativa. I és que, enguany, s’ha volgut homenatjar poetesses sallentines com la Montserrat Altarriba, la Josefina Peralba o la Montserrat Clotet, entre d’altres.

Entre els actes principals, destaquen els poemes a l’aparador. La Unió de Botiguers i Comerciants de Sallent (UBIC) ha accedit a col·locar cada dia un poema diferent a l’aparador de les seves botigues. A banda d’això, avui dijous a dos quarts d’11, s’ha fet una lectura de poesies diverses a l’entrada del Parc Pere Sallés. A més a més, cada dia a Ràdio Sallent s’està recitant un poema de Maria Galobart i Freixa, una iniciativa d’Adona’t. I per tancar la setmana d’actes, dissabte tindrà lloc el concert de Keziah, a les 12h del migdia a la Plaça Joan Vilaseca. Un espectacle organitza per l’Ateneu Popular Rocaus amb el sistema d’inversió inversa.

Des de l’organització de la Setmana de la Poesia valoren molt positivament la participació de les diferents entitats als actes que s’han dut a terme en els darrers dies. Queralt Altarriba,una de les dinamitzadores de les activitats i treballadora de la Biblioteca de Sallent, destaca el paper de la cultura en temps de pandèmia.

 

En aquest sentit, el desig des de la Biblioteca és el de tornar el més ràpidament possible a la normalitat per fer més actes culturals i reactivar, entre d’altres, el Club de Lectura presencial.