Sallent cedirà locals municipals pel referèndum

196

Sallent es compromet amb el Govern a donar suport al referèndum del pròxim 1 d’Octubre, on es decidirà el futur de Catalunya. Una de les maneres amb què ha mostrat la seva disposició és garantint que l’Ajuntament cedirà els locals municipals per fer-lo possible. Així ho ha assegurat l’alcalde de Sallent, David Saldoni:

Com a conseqüència, l’Ajuntament ha rebut una carta del govern espanyol per advertir-lo sobre el referèndum. Està signada pel secretari d’estat d’Administracions Territorials, Roberto Bermúdez de Castro, mà dreta de la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. A la carta, la Moncloa avisa a l’Ajuntament que no pot col·laborar en l’elaboració del cens ni exposar-lo públicament. També li adverteix que té prohibit reservar llocs públics per fer actes relacionats amb la campanya. Tot i així, Saldoni assegura que “no tenen por” i afegeix que creu en la viabilitat del referèndum, ja que “el govern de la Generalitat s’empararà a la llei internacional”, diu, “si l’espanyola no li deixa moure peça”.

El govern espanyol ha enviat entre ahir i avui un total de 1.500 cartes als diferents ajuntaments catalans que s’han sumat a la iniciativa. També l’han rebut els consells comarcals i les diputacions.