A partir d’ara es sancionarà de manera més directa a les persones incíviques.
Malgrat que Sallent ha passat de reciclar un 30% a un 70%, encara hi ha persones al poble que no acaben de complir amb les estadístiques. Escombraries que no estan on toquen, brossa que no es tira al dia o bosses al riu, són alguns dels actes incívics que es viuen a Sallent. El regidor d’urbanisme, Miquel Estruch, assegurava que eren, bretolades i que ja s’hi està actuant.
També va explicar que s’havien obert bosses per saber qui havia actuat d’aquella manera. En aquest sentit Guillem Cabra de Fem Poble preguntava això
En aquest sentit Estruch deixava clar el reglament del consorci
Qui va tenir bones paraules és Salvador Sibila de Junts per Sallent, Cabrianes i Cornet. Asseguren que l’únic punt positiu és la no inclusió de l’oposició en tot el tràmit.
Ara faltarà determinar, en àmbit jurídic si és 100% legal o no, obrir les bosses d’escombraries dels carrers.
Per altra banda també es va parlar sobre l’adhesió del manifest per un turisme sostenible. El document demana que es plantegi amb urgència el debat sobre el model turístic.
Concretament, demanen que s’adoptin cinc mesures: aplicar criteris de sostenibilitat, promoure estratègicament el turisme de proximitat, millorar la qualitat de l’oferta turística i l’ocupació que genera, ordenar l’activitat per combatre la massificació, crear una taula unitària de tots els agents implicats per coordinar les polítiques de turisme.
En aquest sentit Clara Farrés de Fem Poble es sentia sorpresa pel que reclamava el govern, perquè diu, que per exemple s’han pronunciat a favor dels jocs d’hivern del Pirineu.
En aquesta linea l’alcalde, Oriol Ribalta, ho tenia clar.
Des de Junts per Sallent, Mercè Masseda, demanava accions concretes i no només paraules.
Finalment, i seguint la linea dels Jocs Olípics, els grups van intercanviar opinions molt diverses.