Sallent aprova la nova contractació dels serveis de neteja amb més maquinària i més recursos

194

El darrer ple de l’Ajuntament de Sallent va deixar aprovat l’expedient de contractació dels serveis de neteja, el qual havia caducat. El nou servei té un augment considerable del pressupost, passant dels 16 euros per habitant als 43. Malgrat tot, encara no arriba a la mitjana catalana que és de 45 euros per habitant.

El servei va quedar aprovat amb 7 vots positius, 4 abstencions i 2 vots en contra. El contracte serà per 4 anys amb 2 prorrogables i s’incrementa la bossa d’hores extraordinàries a 50 hores per l’equip-màquina i l’operari. Abans només es veia una de les dues parts treballant, ara tant màquina com operari poden estar treballant alhora per tenir més eficiència. També es disposaran de mitjans mecànics nous com un vehicle auxiliar elèctric o un netejador d’aigua a pressió, entre d’altres.

A més, un altre de les novetats és la incorporació d’un GPS pels treballadors per així estalviar-se el control de qualitat sobre la feina que es fa. La nova contractació dels serveis de neteja ha d’anar de la mà del nou sistema de recollida d’escombraries amb el model de contenidors tancats que es va aprovar en un altre ple i que s’hauria d’implantar durant el primer trimestre del 2022.

Pel que fa al nou servei de neteja aquest ha de donar resposta a l’augment de l’incivisme i de la brutícia als carrers en els darrers anys. Ho explicava l’alcalde Oriol Ribalta en el darrer ple.

Fem Poble i Junts per Sallent veuen la proposta des de diferents punts de vista. Sentim Clara Farrés de Fem Poble i Salvador Sibila de Junts. 

Ara mateix, l’Ajuntament no es planteja municipalitzar el servei per l’alt cost que té. Per tant, mantindrà el servei concertat per tenir un major control dels seus costos.