Sallent aprova la concessió d’ajuts per als llibres de text pel curs 2020/2021 i s’adhereix al decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya

172

Sallent ha celebrat el segon ple telemàtic on ha aprovat adherir-se al “Manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus”, aprovar la concessió d’ajuts per l’adquisició de llibres de text i declarar Sallent Municipi feminista.

Sallent finalment s’ha adherit al decàleg per a la recuperació socioeconòmica dels municipis de Catalunya. El document, planteja tot un conjunt d’accions concretes a efectuar per part de totes les administracions amb l’objectiu de reforçar el sistema sanitari, abordar la crisi social i les necessitats de les persones més vulnerables, i fer front a la crisi econòmica. En total són 55 mesures que va en la línia de reactivar socialment i econòmicament els municipis després de la pandèmia de la COVID-19. 

En el mateix plenari, també es va posar sobre de la taula aprovar la concessió d’ajuts per l’adquisició de llibres de text, realització d’activitats extraescolars i de transport vinculat per a famílies amb necessitats socioeconòmiques pel curs 2020-2021. En aquest sentit la regidora d’Esquerra Republicana Sílvia Tardà va explicar que té com a objectiu que “tothom tingui una escolarització digne” i que aquest any s’impulsa amb un import de 15.000 euros. 

Un cop les famílies tinguin els ajuts se’ls hi retirarà un 5%, un gest que l’oposició, Fem Poble, va demanar explicacions. En aquest sentit aquest percentatge és perquè les famílies “donin valor als diners i a les ajudes”, va defensar Tardà.  Amb tot, s’han separat dels ajuts a les activitats d’estiu, per simplificar els diners i per tant, aniran a part, un fet que l’oposició va agrair per tal de poder donar més cobertura a tothom va assegurar Guillem Cabra de Fem Poble. Junts per Sallent, però, va assegurar que les limitacions era el que menys havien de tenir les famílies de Sallent. 

Entre els punts de l’ordre del dia, Sallent, a més, es va declarar Municipi feminista. Amb tot el ple telemàtic va durar tres hores i mitja, en part, als diferents problemes tècnics que va presentar la connexió.