Sallent aposta per un nou model d’habitatge cooperatiu

175

Un tema latent al poble de Sallent és el problema amb l’habitatge. L’Ajuntament de Sallent i la Fundació La Dinamo volen pal·liar aquests problemes apostant per un nou model d’habitatge batejat amb el nom de cooperatiu. Precisament adquireix aquest nom perquè trenca amb el model convencional d’habitatge, és a dir, no s’ofereix compra ni lloguer. El que ofereix aquest model és la possibilitat de fer-te soci d’una cooperativa i participar d’un projecte d’habitatge compartit, amb altres persones. Miquel Estruch, regidor d’urbanisme de Sallent ens explica els objectius d’aquest projecte.

 

Un model pioner que a Barcelona ja està en marxa i que a Manresa hi ha un projecte similar.  Estruch explica que aquest model neix a partir d’aquestes cooperatives que ja estan funcionant i que es dediquen a incrementar el mercat sense que el client hagi de fer una despesa inicial i sense que hagi d’hipotecar-se. A Sallent, l’Ajuntament cedirà un immoble, per a rehabilitar, que es troba al carrer Bisbe Valls, que va des de la plaça de la Pau i que el consistori cediria per 75 anys. En dona més detalls, Miquel Estruch.

 

El projecte incentiva l’habitatge assequible i inclusiu. Un finançament col·lectiu en el qual les unitats de convivència fan una aportació inicial sempre retornable.

 

Aquest model anava adreçat en un primer moment a la gent jove, però quan es va presentar el projecte, es va observar que la gent de mitjana edat o gran estava també interessada. Tant la Fundació La Dinamo, impulsora del projecte, com l’Ajuntament de Sallent estan molt contents de la rebuda que ha tingut al poble. De moment una vintena de persones ja s’han mostrat interessades i han deixat les seves dades al registre de l’Ajuntament. Segons Estruch, la gent ha vist que és un model familiar amb molts avantatges.

Tothom que estigui interessat només ha de complir els criteris d’habitatge de protecció oficial com a unitat de convivència. Aquests són no disposar d’habitatges en propietat i tenir un límit d’ingressos anuals. Per a més informació podeu adreçar-vos a l’Ajuntament o obtenir més informació a través del seu web.