Sallent aposta per estalviar diners apagant alguns fanals a la nit

150

Sallent vol estalviar energia i reduir la contaminació lumínica apagant alguns fanals i canviant les velles llums de sodi per LEDs, que són més potents però consumeixen molt menys. És una moció que va portar Esquerra Republicana al ple d’aquest dimecres i que va ser aprovada amb els vots a favor del Partit Demòcrata, el Partit Socialista i la pròpiaEsquerra, amb l’abstenció de la CUP. La idea seria, per una banda apagar la meitat dels llums en alguns carrers que tinguin il·luminació a ambdós costats, de mitjanit a sis del matí, ja sigui apagant un costat sencer del carrer o alternant fanals apagats i encesos; i per l’altra, canviar sistemàticament els llums de sodi per llums LED, que consumeixen molt menys i són fins i tot més potents.

La cap dels republicans, Pilar Sala, va exposar així la moció al ple.

 

Tant la CUP com PDC van secundar la moció, però cadascú va afegir-hi els seus matisos. Així, l’alcalde David Saldoni proposa consultar als veïns afectats directament per la mesura.

 

La contraproposta de la CUP, per la seva banda, és fer que la decisió d’aplicar aquestes mesures estalviadores passi per la Assemblea Municipal Oberta.

 

Al seu torn, Esquerra va fer seus els matisos dels altres grups polítics i va insistir en el gran estalvi econòmic i de contaminació lumínica que la mesura podria portar. Tant és així que l’estalvi econòmic derivat de consumir menys energia per il·luminar alguns carrers, podria servir precisament per fer les remodelacions necessàries per aplicar la mesura a d’altres carrers del poble.