Sallent aplega els infants dels esplais del Bages-Berguedà

257

Així sonaven les places dissabte al matí, i així brillava el parc dissabte a la tarda. Plenes d’infants, per celebrar la Diada Universal dels Drets dels Infants. Amb el lema “Tenim veu, tenim drets”, va començar a dos quarts de deu del matí amb el “Joc dels drets”, i després del Dinar de Carmanyola, es va animar amb la música i gresca d’en Jaume Barri, el berenar i la fi d’activitats.

L’Esplac (Esplais Catalans) i l’Agrupament Roques Albes se n’han encarregat de l’organització de les diverses activitats, coordinant els esplais del sector Bages-Berguedà jugant junts en un mateix espai: Sallent. També han tingut la col·laboració de l’Ajuntament de Sallent, la Diputació de Barcelona, i el Departament de Benestar Social i Família de la Generalitat de Catalunya

Diumenge, els monitors de l’Agrupament Roques Albes van esmentar l’escrit ‘2.200 milions’ de Cesc Freixas en una publicació al Facebook: “Diuen que al món hi ha, pel cap baix, 2.200 milions d’infants. Quina barbaritat. Al meu barri n’hi ha molts. Potser 200. Mira: a la plaça del costat de casa, els nens juguen a futbol. Els costa molt marcar gols, pobres. Les nenes, en un lateral, basculen assegudes als dos únics gronxadors que hi ha. A vegades, quan la vergonya és menys forta, l’Arlet deixa enrere el lloc d’abans i parla amb l’Ireneu. De cop i volta, tot aparenta ser normal. Els dos bàndols, que semblen estar educats per esplaiar-se lluny l’un de l’altre, es barregen i les rialles es tornen més fortes”.

Foto: Durant l’animació d’en Jaume Barri. Font: Anna Pujol