Sallent acull un programa d’ajuda a les persones cuidadores no professionals

152

Sallent oferirà aquest 2018 un suport psicològic dirigit a persones cuidadores no professionals. L’objectiu d’aquest programa és intercanviar experiències i proporcionar ajuda mútua a persones que estiguin a càrrec que familiars en situació de dependència. Sallent vol que aquestes persones s’escoltin entre si i es puguin ajudar.El grup de suport s’iniciarà el dimarts 18 de setembre i tindrà una durada de 10 sessions d’una hora i mitja cadascuna que es programaran tots els dimarts.

A més, aquest col·lectiu anomenat GSAM, comptarà entre els seus integrants amb un expert en psicologia. El psicòleg o psicòloga serà l’encarregat de donar consells, pautes i ajuda emocional al cuidador. Així mateix, aquest també els transmetrà quin tipus d’ajudes institucionals poden trobar al país.
La intenció del programa GSAM ja albergat en 84 ciutats és ajudar als cuidadors i indirectament a les persones amb dependència. Si es redueix l’estrès dels cuidadors i l’impacte negatiu de la situació, la qualitat de vida dels pacients serà millor.

Per participar en el grup de suport només cal posar-se en contacte amb l’Ajuntament mitjançant el número de telèfon 93 837 02 00, o bé a través del correu electrònic ssocials@sallent.cat. Es demana que les persones que s’inscriguin vulguin compartir la seva experiència de cuidador/a i puguin assistir a totes les sessions.