Sallent acull la primera família de refugiats sirians

115
Saldoni dóna la benvinguda oficial a Sallent a la família siriana
Saldoni dóna la benvinguda oficial a Sallent a la família siriana

David Saldoni ha rebut avui oficialment, a l’Ajuntament de Sallent, la primera família de persones en busca de refugi. Es tracta d’una família de sis persones provinent de Damasc (Síria), que des de divendres ocupa un dels dos pisos que l’Ajuntament té a disposició del Govern de la Generalitat per tal de poder acollir persones refugiades que ho necesitin.

Aquesta família està formada per un matrimoni, amb tres filles de 19, 18 i 6 anys i un fill de 14 anys. En els propers dies i setmanes, esperen poder-se anar integrant a la població, així com millorar el coneixement de la llengua i preparar-se per poder trobar una feina que els permeti una major integració. Avui mateix, el noi de 14 anys ja ha començat les classes a l’Institut de Sallent, i la nena de 6 començarà el proper dijous a l’escola. Les altres dues filles aprofundiran el coneixement de l’idioma i es prepararan per començar estudis superiors a partir del curs vinent.

Segons l’alcalde de Sallent, David Saldoni: “estem fermament convençuts que un municipi com Sallent ha de poder acollir aquesta família de refugiats, són gent que ho ha perdut tot, que han hagut de canviar de país, que fa temps que van passant les diferents fases del programa d’acollida, i que finalment tenen l’esperança, i nosaltres els donarem l’oportunitat de començar una nova vida al nostre municipi”.

Aquesta família siriana forma part del programa de refugiats i compta amb el suport de l’entitat Dianova, que gestiona els centres de primera acollida de Manresa i Vic. Fins ara, estaven en el centre de Vic. El programa de refugiats atorga una prestació a aquestes famílies en funció del nombre de membres, i amb aquests diners fan front al pagament del lloguer, els subministraments i la resta de despeses familiars.