Sallent acomiada el Carnaval amb la fi del món com a eix de la festa

127

Sallent enterra el Carnestoltes amb més d’un centenar de persones. L’entitat organitzadora, el Carrilet, ha tret un bon balanç de la setmana de festa que ha viscut el poble. Creuen que una de les novetats, el Punt Lila ha sigut clau per evitar cap incident i per això no ha hagut d’actuar. Durant la festa, a més, s’ha aconseguit reduir el consum d’alcohol.

Una de les novetats d’aquest any ha sigut el Punt Lila tant entitat com l’ens local, han cregut que per tal de no lamentar cap acte indegut per part de ningú la figura del Punt Lila hi havia de ser present. Malgrat aquesta eina de suport, no hi va haver cap intervenció per part del grup. Amb tot, també es va comptar amb els àngels de nit que van actuar en punts estratègics del poble. Amb tot la rua de dissabte no va tenir cap incident destacat. Així ho destaca una de les membres de Carrilet, Aina Ros. 

Al ball finalment es va omplir de miles de persones que van veure actuar Boikot, Nativa i finalment Arradio Rosita al pavelló Agustin Rueda. Les matines van acompanyar a les persones que encara quedaven al ball per anar fins a la plaça de la Pau a menjar coca amb xocolata. 

Després de dos dies intensos va ser el moment de l’arrós. El diumenge es van repartir fins a 255 racions d’arròs al dinar popular que van arribar a ser fins a 25 quilos amb racions amb verdures per a vegans i tot això amenitzat per la música en directe de Lauzeta. 

Pel que fa el dilluns la Plaça Joan Vilaseca es va omplir d’un centenar de persones, les quals van participar a la mostra de foc i cultura popular. Aquest nou format fa dos anys que se celebra i va rellevar el correfoc de les edicions precedents. Amb aquest nou format hi ha més participació que altres anys i també hi ha una millor seguretat. Aquest any com a gran novetat, en aquest acte, va ser la primera actuació dels trabucaires de Sallent, una nova entitat cultural a Sallent. 

Tampoc hi va faltar el dimarts de teatre, amb Bandarra Street Orkestra, que va amenitzar ahir el teatre de carnaval a l’Espai Cultural Fàbrica Vella. 

Unes 100 persones van gaudir de la energia de la banda que va fer un espectacle per tota la sala. 

Aquest any El Carrilet ha volgut apostar per un format diferent. Altres anys havien vingut espectacles de teatrals, monologuistes, espectacles de màgia entre d’altres…