L’alcalde David Saldoni insisteix que a Sallent se celebrarà el referèndum “com a tots els pobles de Catalunya.” Són declaracions que va fer en el programa La Sexta Noche, que es va emetre dissabte a la nit amb motiu de les mobilitzacions i reaccions dels alcaldes davant l’avís de compareixença que la Fiscalia va enviar als Ajuntaments que donen suport a l’1-O.

En el programa, el periodista Marco Aracama demana a Saldoni com se celebrarà el referèndum davant la persecució de paperetes i urnes que està fent el Govern Espanyol. Sobre això, l’alcalde li etziba que aquesta situació és “esperpèntica,” que no és pròpia del 2017 i que “no coneixen els catalans, que davant l’adversitat, reaccionen.” També afegeix que l’únic que està fent l’Ajuntament és deixar votar a la gent que ho demana, a diferència dels partidaris del “no”, que “prohibeixen” els drets de la gent que vol votar “sí”, assegura.

El reportatge, que comença a partir del minut 05:54, contextualitza el municipi de Sallent amb diferents escenaris independentistes. La Sexta, doncs, mostra la façana de l’Ajuntament, on hi ha el cartell “Municipi per la Independència”. També ensenya un mural on es pot llegir “El jovent ho canviarem tot”, fent referència a la independència; i un balcó amb una estelada i una bandera amb el lema de l’1-O: “SÍ”.