La delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Laura Vilagrà, es va reunir ahir amb l’alcalde de Sallent, David Saldoni, per tractar els principals projectes del municipi. La construcció de la sala polivalent Cal Carrera i la nova residència han estat els primers temes que s’han posat sobre la taula. Pel que fa a l’àmbit comarcal, el batlle ha recordat que els descomptes de l’autopista C-16 no beneficien als sallentins. Aquesta situació causa una pèrdua de competitivitat de les empreses del territori i els treballadors que s’han de traslladar, segons Saldoni. Per aquest motiu, l’alcalde ha reclamat a Vilagrà una “decisió ferma” en el desdoblament de la C-55 i ha plantejat l’alliberament o descomptes a la C-16 per garantir la seguretat i rapidesa en els desplaçaments.

El batlle, però, també ha exposat diferents projectes del municipi, així com el Pla d’Actuació Municipal – que decidirà les inversions en les obres públiques de la legislatura a través d’un procés participatiu – o les obres al c/Carretera de Sallent. Saldoni també ha reclamat una solució per recuperar ambdós sentits de la marxa en el pont d’accés a Cabrianes, el qual genera embussos i perillositat per la gran afluència de camions cap al polígon Berenguer.

Un altre punt d’interès ha estat el de l’empresa minera Iberpotash, on s’ha remarcat la necessitat d’establir un pla real i viable per garantir la continuïtat del sector a Sallent i avançar en la reducció i desaparició dels runams salins.
En àmbit comarcal, Saldoni li ha manifestat el malestar de la població pels descomptes que s’apliquen a la C-16, els quals no beneficien als sallentins. Per aquest motiu, demana una

Imatge de l’Ajuntament de Sallent.