S’ajorna fins al 30 de juny la vaga indefinida a les mines de Súria i Balsareny

230
Pla general de sal de desgel que es tracta a la planta que ICL Iberia té a Súria. Imatge del 30 de gener de 2019 (Horitzontal).

El passat divendres l’Intersindical-Confederació Sindical Catalana va anunciar una vaga indefinida a les mines de Súria i Balsareny. Avui, el sindicat assegura que ha arribat a un acord per ajornar la protesta, la qual havia de començar aquest dijous, i traslladar-la al 30 de juny. El sindicat ha explicat en un comunicat que l’acord “implica negociar una millora de la seguretat laboral per a la plantilla, però també adaptacions organitzatives i millores econòmiques

Des de Comissions Obreres (CCOO), també s’ha enviat un comunicat anunciant l’inici d’una vaga a les mines de Sallent, el mateix 30 de juny i sota el lema ‘Per la seguretat a la mina‘. Segons el sindicat, la mobilització podria afectar prop de 800 persones, entre personal directe i indirecte de la mina.

CCOO explica que s’ha convocat pel mateix dia 30 una concentració a la plaça de l’Ajuntament de Manresa, localitat on vivia el treballador que va morir el passat 4 de juny. Està prevista la lectura d’un manifest per exigir més seguretat a la mina.