S’acaba l’episodi de pluja

123

Hem tingut un episodi important de pluges a bona part de Catalunya i la comarca del Bages no ha estat una excepció. Pluges molt benvingudes i ben caigudes, tot seguit repassem alguns registres de l’episodi:

76 mm a Sant Salvador de Guardiola, Manresa 69 mm, Súria 68 mm, Sant Fruitós 65 mm, Santpedor i al Serrat de Castellnou 64 mm. Pluges que aniran molt bé per conreus, boscos i embassaments.

Per avui esperem un dia assolellat, amb alguns núvols baixos fins al migdia. Les temperatures diürnes pujaran respecte ahir, situant-se entre els 20 i es 23º C. De cara a demà dissabte esperem algunes boires matinals a causa de l’alt nivell d’humitat que hi haurà, però a mig matí i migdia s’aniran enretirant. Independentment d’això arribaran bandes de núvols des del nord i l’oest, símptoma d’un canvi de temps que tindrem la nit de dissabte a diumenge. Pot caure algun xàfec de nit i matinada, en principi poc important. Diumenge les temperatures tindran tendència a baixar clarament, sobretot les màximes que es mouran entre els 16 i els 19º C. El cel es mantindrà força net de núvols.

 

Foto: arribada de la tempesta que ens va afectar aquest dimecres al vespre des del Serrat de Castellnou.