Sabates vermelles a Santpedor per combatre la violència de gènere

179

Santpedor s’omplirà divendres 25 de novembre la Plaça Gran de sabates vermelles amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. 39 parells de sabates, en concret, per 39 víctimes que hi ha hagut aquest any a Catalunya per violència sexista. La proposta, impulsada pel Consell Comarcal del Bages, porta per lema “Aquestes sabates ja no caminen. Camina tu perquè no torni a passar” i proposa exhibir sabates vermelles -simbòlicament tacades de sang- per recordar les víctimes de violència de gènere. L’artista Elina Chauvet, de Ciudad Juárez de Méxic és la creadora de l’obra ‘Zapatos rojos’ que simbolitza les dones desaparegudes o víctimes de la violència masclista. Una idea que es va gestar el 2009 i que ha travessat l’oceà fins a arribar, també, a Santpedor.

Això serà demà a les 18h a la Plaça Gran, on també es farà una cantada dels nens escola de l’Escola Municipal de Música, una performance amb llençols a càrrec del SAC, la llegida d’un conte relacionat amb la violència de gènere, i la lectura del manifest institucional. Ho explica la regidora d’Igualtat, Núria Barba.

Així, les espelmes que l’any passat es van fer servir per recordar les víctimes de la violència de gènere, es substituiran aquest any per les sabates vermelles. Cada parell de sabates anirà acompanyat del nom, l’edat i la provincia d’alguna de les 39 víctimes.