Sallent omplirà divendres 25 de novembre la Plaça de l’Església de sabates vermelles amb motiu del Dia Internacional Contra la Violència de Gènere. 39 parells de sabates, en concret, per 39 víctimes que hi ha hagut aquest any a Catalunya per violència sexista. La proposta, impulsada pel Consell Comarcal del Bages, porta per lema “Aquestes sabates ja no caminen. Camina tu perquè no torni a passar” i proposa exhibir sabates vermelles -simbòlicament tacades de sang- per recordar les víctimes de violència de gènere. L’artista Elina Chauvet, de Ciudad Juárez de Méxic és la creadora de l’obra ‘Zapatos rojos’ que simbolitza les dones desaparegudes o víctimes de la violència masclista. Una idea que es va gestar el 2009 i que ha travessat l’oceà fins a arribar, també, a Santpedor.

Des de l’Ajuntament de Sallent s’organitza també un concert amb el pianista Xavier Ricarte, demà a les 19h a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Cal Moliner. A més, es llegirà un manifest institucional de rebuig a la violència de gènere.

La violència de gènere és una problemàtica social que no disminueix amb el pas dels anys i que afecta pràcticament a totes les societats i cultures del món. Per prendre consciència sobre aquesta situació, l’Ateneu Rocaus, Arran i Adona’t per la seva banda, han organitzat actes al llarg de la setmana amb el mateix objectiu, conscienciar i difondre la gravetat de la problemàtica de la violència de gènere. Dilluns es va fer la xerrada ‘Una visió criminològica sobre la violència de gènere’, i demà a les 18h a la biblioteca es llegiran ‘Contes per conviure’ a l’Hora del Conte, a càrrec de Rosa Fité. A més, dissabte a les 19h es presentarà el llibre ‘Dones i Crisi’, d’Oliva Serra, a l’Ateneu Rocaus; i diumenge 27 de novembre es presentarà el cicle ‘Dones Rebels’ del Festival Protesta, en què també es passaran els curtmetratges ‘Minerita’, de Raul de la Fuente, i ‘Una Vez’, de Maria Guerra i Sònia Madrid, i ‘Garbanzos con Azúcar’, d’Antonio Aguilar.

programa-pel-dia-mundial-contra-la-violencia-de-genere-de-lateneu-rocaus