Pilar dels Castellers de Santpedor
Pilar dels Castellers de Santpedor

Centenars de persones es van aplegar de nou als afores del centre penitenciari dels Lledoners, a Sant Joan de Vilatorrada, per donar suport als presos polítics. La concentració va ser a les 19h, poques hores després que Josep Rull, Jordi Turull, i Quim Forn, els últims presos polítics que quedaven a Madrid, ingressessin als Lledoners.

Entre als assistents a la concentració, convocada per ANC i Òmnium, hi havia el vicepresident del Govern, Pere Aragonès; i tres conselleres, Elsa Artadi, Alba Vergés i Àngels Chacón. També la secretària quarta de la mesa del Parlament, la bagenca Adriana Delgado, i alcaldes com el de Manresa, Valentí Junyent; Sant Joan, Gil Ariso, i Sallent, David Saldoni. Quim Torra, per la seva banda, visitarà avui dijous als Turull, Rull i Forn a la presó.

A banda dels parlaments dels representants polítics i socials allí presents, la concentració va comptar amb l’actuació dels Castellers de Santpedor i els Tirallongues de Manresa, que van fer dos pilars de quatre i van desplegar una pancarta per l’alliberament dels presos polítics. El vídeo és del Facebook del CDR de Santpedor, que porta dies mobilitzat juntament amb altres CDR de la comarca: