Ruixats i neu a cotes baixes

166

Acabem la setmana amb sorpreses blanques a la comarca del Moianès, on ahir a la nit la pluja va anar transformant poc a poc a neu a molts sectors, sobretot per sobre els 700 metres d’altitud. De fet, l’aire fred ja és a sobre nostre i ahir aquestes precipitacions es van concentrar sobretot a les comarques de l’oest i de Girona, arribant al prelitoral i Zona Metropolitana de Barcelona però no del tot a la Catalunya central.

Amb tot, iniciem el dia amb el cel gris i tapat de núvols baixos i mitjos abundants durant tota la jornada, i amb temperatures que han baixat de valent. A més, destacar que al migdia els termòmetres seran ben freds també, amb valors màxims previstos d’uns 8 i 10ºC.
La situació meteorològica es pot tornar a animar aquest migdia i tarda, on el fred provocarà inestabilitat i sorgiran ruixats dispersos, en general febles, que podran afectar a la Catalunya central. Compte doncs perquè la cota de neu baixarà fins als 500 metres, puntualment per sota. Per tant, caldrà sortir previsors per si de cas. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha activat un avis per neu a la comarca del Moianès.
No obstant això, recalcar que els models indiquen que si neva serà poca cosa, i a la resta la pluja tampoc serà gaire abundant.

Dissabte el temps donarà un gir de 180º perquè tindrem un dia amb domini del sol i amb força bonança. Tot i això, farà fred de valent i l’ambient serà hivernal. Precaució al matí perquè glaçarà a molts indrets del país, i al migdia els valors del termòmetre indicaran entre 9 i 13ºC.

De cara als pròxims dies, diumenge serà una jornada calcada a la de dissabte i per tant predominarà l’ambient assolellat arreu. A més, al migdia no farà tanta fresca i l’ambient començarà a tornar a ser més suau, però contràriament les nits seran fredes i hivernals, amb glaçades bastant generals.

Us adjuntem algunes imatges de la nevada d’ahir a la nit a Moià, crèdit d’Àlex López.

d0c12152-cdb9-4ccd-b9a8-6e2ddd8cf657