Ruixats i ambient fresc per l’època

127

Aquest dimarts ens hem llevat amb el cel completament tapat i amb ruixats que, sense ser intensos, anaven reproduïnt-se i deixaven de 5 a 10 mm en molts punts de la Catalunya Central. Una jornada més grisa i també més fresca en comparació a dilluns i al cap de setmana, quan vam recuperar la sensació d’estiu.

Al llarg de les pròximes hores continuarem parlant d’inestabilitat, amb núvols abundants, ruixat i alguna tempesta que pugui deixar més aigua en poca estona. De totes maneres, no es tracta, ni de bon tros, de la situació de la setmana passada. La temperatura es mantindrà a ratlla, sense calor, amb màximes que els costarà arribar als 20ºC.

Demà començarem el dia amb moltes estones de sol però no us en refieu perquè entre el migdia i la tarda tornaran a créixer nuvolades i acabarà plovent. Seran xàfecs més locals que no pas els d’aquest dimarts però allà on descarreguin ho faran amb una mica més de ganes. L’ambient serà més càlid al centre de la jornada i serà més fàcil arribar a tocar dels 25ºC.

Dijous i divendres el temps no farà net i es repetiran els ruixats i les tronades, sobretot entre el migdia i la tarda. El cap de setmana, però, ara per ara, sembla que seria força tranquil, amb més sol i més calor a l’hora de dinar.