Ruixats de tarda i a l’espera del retorn de l’hivern

127

Iniciem la jornada amb el cel mig cobert de núvols i amb ambient fresc encara què els termòmetres indiquen valors relativament suaus. Ahir a la tarda nit i matinada van caure ruixats febles i locals a punts de la Catalunya central, ruixats que aquesta tarda es poden repetir i que en principi seran més extensos. L’ambient serà més fred a muntanya, on la cota de neu baixarà dels 1600 als 1200 metres al llarg del dia.
De moment, sembla que el Sol voldrà treure el nas però de cara al migdia i tarda, el cel tornarà a quedar ennuvolat. Les temperatures baixaran una mica, tot i que seguiran sense gaires canvis, entre 13 i 17ºC.

Demà divendres serà un dia complex meteorològicament, on una bossa d’aire fred farà diana al nostre país. Des de bon matí, cel cobert a tot el territori, on apareixeran ja alguns ruixats febles aïllats. Tot i això, no serà fins a la tarda que aquests ruixats es facin més generals podent afectar a quasevol punt de les comarques centrals. Segons els models i previsions, una línia d’inestabilitat ens creuarà de nord a sud deixant ruixats intensos i amb tempesta, fent baixar moderadament la temperatura. En aquest sentit, la cota de neu es desplomarà i podrà baixar fins els 600 i 500 metres. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja i per nevades demà a la tarda, tant al Solsonès, Moianès i Bages.
Per tant, sembla que el divendres serà hivernal en tots els sentis.

De cara als pròxims dies, després d’aquesta forta devellada de temperatures, la temperatura anirà recuperant-se poc a poc durant el proper cap de setmana. A més, l’ambient serà en conjunt assolellat.