Ruixats de neu a cotes baixes

155

Tot i trobar-nos a les portes de l’abril, aquest matí l’ambient era de rigorós hivern, amb glaçades a bona part de la comarca. Destaquen els -2ºC de Cardona com a temperatura més baixa mentre que a la ciutat de Manresa la mínima ha estat de tan sols 1ºC.

Aquesta tarda es mantindrà el fred intens, amb termòmetres al voltant dels 5ºC, els núvols tornaran a ser els protagonistes i hi haurà risc de ruixats en qualsevol moment que seran en forma de neu a partir d’uns 400 o 500 metres, si bé en moments de precipitació més intensa i continuada es podria veure nevar per sota d’aquesta alçada. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya he emès un avís per neu al Bages, on poden acumular-se més de 2 cm a partir dels 500 metres. Per tant, la neu podria agafar en pobles com Cardona, Sant Mateu i Castellnou de Bages, Aguilar de Segarra, Fals, Rajadell, Fonollosa, Gaià, Sant Feliu Sasserra o Mura i també al Monestir de Montserrat.

Demà la situació millorarà clarament i ja dominarà el sol però compte perquè de bon matí el fred serà tan o més intens que avui i les glaçades podrien fer mal al sector de l’agricultura. En la mesura del possible, si podeu, protegiu els arbres i les plantes de cara a la propera nit.