Roben 500 metres de cable de coure a una empresa d’Artés i obliguen a aturar la producció

100

Uns desconeguts han robat aquest divendres de matinada 500 metres lineals de cable de coure a l’empresa Motllures Vidal, situada a Artés. Els fets van aturar totalment la producció des de primera hora del matí i durant tota la jornada, afectant una setantena de treballadors.

El propietari de l’empresa, Josep Vidal, explicava a l’ACN que els lladres van actuar des de la teulada de les diferents naus de la fàbrica, ja que, en cap moment es van activar les alarmes. Un cop extret el coure dels cables de protecció, les restes van quedar esteses pel pàrquing central de la fàbrica.

Pel tipus d’execució del robatori, es pensa que podria ser un grup organitzat d’entre cinc i vuit persones que coneixien bé el funcionament de l’empresa. Per intentar reprendre la producció dilluns, l’empresa ha contractat diversos generadors perquè produeixin energia. Els operaris ja han començat a fer la nova instal·lació i s’espera que estigui llesta durant aquest cap de setmana. Si dilluns es pot reprendre l’activitat de la fàbrica amb normalitat, el propietari assegura que el robatori no hauria d’afectar a les comandes que tenen compromeses.

Motllures Vidal és una fusteria industrial al polígon Santa Maria d’Artés (Bages) que es dedica a l’elaboració de sòcols, motllures i panells decoratius.