La revista sallentina Esparver compleix 40 anys i ho fa publicant el seu número 200. Des del 1975, l’Esparver ha estat al servei de les entitats sallentines. És una revista on la cultura i les tradicions del poble són cabdals. I que, a partir d’ara, es publicarà en color i publicarà alguns dels articles escanejats en una pàgina web a mode d’hemeroteca. Ho fan ja que, en molts casos, els articles de la revista serveixen de testimoni històric, i així els sallentins els podran tenir a l’abast.

L’Esparver es financia principalment amb les subscripcions, que en tenen unes 300, però també per la publicitat, una petita subvenció de la Generalitat i la compra, que es pot fer des qualsevol llibreria sallentina i el seu cost és de 4 euros. Això els fa completament independents.

Ferran Sánchez n’és el director:

L’equip que forma l’esparvé és petit, i està obert a les entitats del poble. De fet, La Tribuna Lliure i Les Nostres entitats estan a disposició de tots. Jaume Riu és un dels redactors de l’Esparver:


L’Esparver, doncs, va neixer com a tercer intent de crear una revista sallentina. La primera va ser “El Bram” i després “El cap al cap”, que es van publicar entre el 1972 i el 1974. Ambdues van tancar i, finalment, el 75, l’Esparver va aparèixer per quedar-s’hi.

Aquí teniu la notícia en vídeo: