Retorn de la inestabilitat i d’un temps més hivernal

120

Aquest passat cap de setmana ha estat variable, amb el pas d’un front desgastat que en general ens ha portat poca pluja, ventades i una important davallada de les temperatures. A més, destacar l’arribada d’aire càlid provinent del nord d’Àfrica durant el matí de dissabte, arribant al principat acompanyat d’una massa de pols en suspensió del desert del Sàhara, deixant moltes superfícies cobertes d’una capa considerable de pols.

Avui, iniciem la setmana amb ambient que torna a ser hivernal i amb temperatures més fresques. A més, dominarà el cel ennuvolat, amb poques estones de sol i alguns ruixats de tarda a punts del Solsonès i Moianès, amb cota de neu al voltant dels 1200 metres. Les temperatures màximes estaran entre els 9 i 11ºC.

Dimarts començarem el dia amb el cel mig serè i amb pocs núvols en conjunt, però a mesura que avancin les hores ho farà també un nou front que ens arribarà per la banda oest i que ens deixarà el cel bastant cobert durant la resta de la jornada. Tanmateix, a mitja tarda ens arribaran també ruixats a totes les comarques centrals, amb quantitats de precipitació que en principi no superaran els 10 l/m2. Tot i això, la temperatura pujarà i la cota de neu es situarà prop dels 1400 metres.