Els socialistes descarten la dimissió d’Àngel Sáez perquè consideren que la seva tasca política és “excel·lent”. 
ACN

L’alcalde de Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Solernou, i la tinent d’alcaldia socialista, Èlia Tortolero, han anunciat aquest dilluns a la tarda que han acordat retirar totes les atribucions al regidor del PSC que dissabte a la tarda va ser identificat en un bar del poble que incomplia l’horari. Per tan, Àngel Sáez es quedarà sense les regidories de Tecnologies, Infància i Joventut, tot i que mantindrà la seva acta de regidor del PSC. La portaveu socialista ha assegurat que “la seva dimissió la descartem perquè no volem acabar amb el futur d’un regidor que sempre ha mostrat ser excel·lent en la seva tasca política”. Tortolero ha afegit que Sáez ha mostrat el seu penediment i que va posar l’acta a disposició del partit.

Segons el relat de l’alcalde i la portaveu socialista, el regidor Àngel Sáez es trobava dissabte al voltant d’un quart de sis de la tarda en un bar del municipi quan va ser identificat pels Mossos i la Policia Local. Segons ell, Sáez havia acudit a un dinar “que va començar tard, al voltant de les tres” i “es va allargar”. En aquest sentit, la portaveu socialista, Èlia Tortolero, ha detallat que en total es van identificar 15 persones, tot i que el grup amb què es trobava Sáez estava format per 9 persones “agrupats en diferents taules”.

Tortolero també ha explicat que l’actuació policial va venir motivada per a trucada d’una persona “anònima” que va alertar que “dins del local hi havia trenta persones”. “Quan els Mossos i la Policia Local van arribar al lloc i van veure que no hi havia cap festa i que tampoc hi havia trenta persones, l’actuació es va quedar en mans de la Policia Local, que va posar una denúncia per al via administrativa”, detalla la regidora socialista. En aquest sentit, ha aclarit que Sáez la va avisar “immediatament” dels fets i es va mostrar “penedit”.

L’equip de govern, format per Alternativa per Sant Joan (AxSJ) i pel PSC, s’ha reunit aquest dilluns al matí per valorar els fets i, segons han fet públic a la roda de premsa, han decidit retirar-li les carteres que tenia assignades: Tecnologies, Organització i Transparència, Infància i Joventut.

Tortolero ha apuntat que han “descartat” la dimissió de Sàez perquè “no volem acabar amb el seu futur polític”. Jordi Solernou, per la seva banda, ha expressat que “respecta” la decisió del grup socialista. Tot i valorar el penediment que ha mostrat Sáez, l’alcalde s’ha mostrat “decebut” amb l’actuació del regidor i creu que les persones públiques han de “donar exemple”.El mateix candidat del PSC al 14-F, Salvador Illa, ha dit aquest matí en una roda de premsa organitzada per l’ACN que si el regidor socialista de Sant Joan de Vilatorrada incomplia les recomanacions sanitàries “haurà de donar explicacions i eventualment deixar les responsabilitats”.

Saéz es disculpa a través de les xarxes socials

El regidor socialista Àngel Sáez no ha estat present a la roda de premsa on s’ha anunciat la retirada de les seves atribucions, però ha fet pública la seva opinió a través de les xarxes socials. En un seguit de piulades, Sáez ha dit que va posar el seu càrrec a disposició del partit “conscient dels fets i realment penedit per haver incomplert l’horari d’obertura d’un establiment de restauració”.