El Retaule dels embotits torna després d’un any sabàtic

151

La Coral Nova Harmonia de Sallent tornarà a posar en escena la 8ª edició del “Retaule dels Embotits”. Després de 7 edicions consecutives de funcions, les Enramades de Sallent de l’any passat es van quedar sense els Embotits. Segons la junta, l’any passat no es va dur a terme perquè es va voler fer un descans “per agafar idees i renovar-nos”. I és que aquest any el “Retaule dels Embotits” tornen en un escenari immillorable com és al Teatre Municipal Cal Carrera amb dues funcions, una a les 17:00h i l’altra a les 21:00h. Aquest any l’entitat ha fet saber que l’aforament és limitat i s’han de reservar les entrades prèviament per poder gaudir de l’espectacle. Les entrades es poden reservar a l’Estanc Sorribes, Drogueria Escayola i a l’Ajuntament de Sallent. La presidenta de la coral, Montse Oliva, explica algunes de les novetats d’aquest any: 

Amb la taquilla inversa, El Retaule dels Embotits porta a l’escenari la llegenda que explica la història del poble quan es va aconseguir, fa uns segles, foragitar l’atac d’unes tropes estrangeres creant uns sacs embotits amb palla i en forma de ninots. Aquests embotits es van col·locar en un dels portals de la muralla simulant que eren defensors. Aquesta representació s’ha convertit en un dels principals emblemes de les Enramades. A més, dins la trama també hi ha una història d’amor entre dos joves que per causa de la guerra el protagonista ha de marxar a lluitar pel país.

Des de ràdio Sallent vam parlar amb el seu compositor, Joan Comprubí i ens explica d’on va sortir la idea:

La representació del “Retaule dels Embotits” mou cada any una setantena de persones, entre actors, cantants, músics i personal encarregat de la logística. I és que, a banda dels membres de la coral, implica diverses entitats, com l’esbart i l’escola de música entre d’altres.>