Resultats positius en la primera setmana de rebaixes

161

Les rebaixes d’estiu han començat oficialment aquesta primera setmana de juliol, tot i que alguns comerços de Sallent van avançar-les uns dies. I és que tot i que l’1 de juliol és la data tradicional de l’inici de les ofertes estiuenques, la situació legal d’aquest any ha convidat als establiments a avançar els descomptes. Alguns establiments, doncs, s’han sostingut a la llei estatal, que és més permissiva i dóna més llibertat a les botigues per escollir quan fer les rebaixes. El període, però, finalitzarà el 31 d’agost d’acord amb la normativa catalana de comerç.

El President del Comerç Associat de Sallent, Josep Puig, ha fet una valoració positiva d’aquesta primera setmana de rebaixes, malgrat que els resultats no responguin a la millora del passat 2015, i sosté també que l’efecte de les vendes més accentuades en període de rebaixes es concentrarà al llarg d’aquestes primeres setmanes i a finals de la temporada d’estiu.

No obstant això, les expectatives dels comerços de Sallent en període de rebaixes no són molt altes. Els botiguers asseguren que la majoria de clients compren quan tenen una necessitat. També coincideixen que les compres han canviat des de la crisi econòmica i que la gent s’ho pensa dues vegades abans de comprar. És per aquest motiu que, en moltes ocasions, també avancen els descomptes – que oficialment es fan en període de rebaixes – als clients habituals. Són molts els propietaris, doncs, que estan d’acord que és difícil negar una rebaixa a un client habitual quan altres comerços ja n’estan oferint, perquè a escala de poble els clients van a les botigues pel tracte personal i l’assessorament personalitzat.

Per a la campanya d’enguany, Josep Puig preveu que les vendes seran similars a les d’aquest 2016 i que els sallentins aprofitaran els descomptes per adquirir productes de preus més elevats.

Pel que fa als descomptes, els més atractius seran, principalment, en peces de roba i complements. De fet, aquests tipus de productes són els que prenen més protagonisme en els períodes de rebaixes, tot i que també hi haurà ofertes en les d’electrònica i mobles, entre altres sectors.