Repassa les 10 notícies més destacades d’aquest 2016 a Sant Fruitós de Bages

94

L’últim dia l’any toca mirar enrere i repassar tot el què ha passat aquest 2016. Nosaltres hem volgut fer un recull de les notícies que han generat més atenció per part del públic a la ràdio i al web, i també les que ens han semblat més importants. N’hem triat 10, de ben segur ens n’hem deixat moltes d’importants!

1. Sant Fruitós de Bages, Ciutat del bàsquet català 2016.
Es converteix així en el primer poble de Catalunya amb el nomenament de Ciutat del Bàsquet Català 2016, després de prendre el relleu de Granollers. I segueixen molts actes, exposicions i reconeixements a la tasca històrica, esportiva i cultural del Bàsquet al poble.

2. El President de la Generalitat visita Sant Fruitós de Bages en l’acte de celebració dels 25 anys de Denso Barcelona.

En parlàvem el juliol, amb la visita que el president Puigdemont va fer el poble ‘valorant-lo de singular’, en l’efemèride de l’empresa Denso, ubicada a Sant Fruitós de Bages, que disposa d’una superfície productiva de 31.000 metres quadrats, amb més de 800 professionals.

3. Sant Fruitós de Bages inaugura una molt esperada residència d’avis.

Els Lledoners obre amb la visita de la consellera de Benestar, Dolors Bassa i acull als 20 avis que s’estaven a la residència de Santpedor.

4. La majoria absoluta de l’equip de govern formada per GfP i PSC segueix portant discrepàncies i crispacions als grups de l’oposició; ERC i CiU.

Així recordem l’expulsió del ple de la Mercè Casals, portaveu del grup municipal de convergència; la investigació de l’Oficina d’Antifrau sobre la residència d’avis, la llargada dels plens i el canvi d’hores de començar a les 6 de la tarda en comptes de les 8.

5. El Parc de l’Agulla o l’aeròdrom han tingut molta repercussió al poble i en l’àmbit comarcal.

L’estira i arronsa entre els Ajuntaments de Manresa i Sant Fruitós de Bages amb un suposat hotel que havia de construir-se al parc de l’Agulla, van remoure l’interès pel Consorci del Parc de l’Agulla i a diversos col·lectius socials.
L’aeròdrom i les avionetes, han sigut tema de queixa per a molts veïns de Santpedor i Pineda de Bages.

6. La rotonda de la carretera de Berga entra en funcionament.

La rotonda per accedir a Sant Fruitós de Bages des de la c-16c per l’entrada del Paidos, s’inaugurava el març, després d’anys d’espera i amb la intenció de reduir el 75% de trànsit a l’avinguda Bertrand i Serra.

7. La fibra òptica s’estén a tot el municipi.

De la mà de Telefonica Movistar i Fibracat, els polígons, els barris i urbanitzacions i el nucli de Sant Fruitós de Bages, gaudiran de Fibra òptica aquest 2017.

8. La cavalcada de reis estrena carrossa i segueix, dies després un popular concert dels Catarres.

La Cavalcada de Reis lluïa carrossa nova i canviava de circuit per tal de millorar-ne el recorregut. Els Catarres es convertien en la cirereta de la Festa Major d’Hivern.

9. Montpeità recupera l’edició en paper.

Després de mesos sense publicar, la revista setmanal torna amb força al poble amb un equip nombrós de col·laboradors.

10. I a la ràdio també hem tingut un gran any ple de novetats. Amb l’adhesió a Ona Bages ha arribat un renovat servei d’informatius i nova programació.

Ràdio Sant Fruitós també ha  ha realitzat durant tot l’any “Sant Fruitós en moviment” un programa diari presentat i coordinat per Núria Closas, amb la col·laboració a tres bandes de La Xarxa, Ona Bages i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, per on han passat la majoria d’entitats locals així com personatges locals però també algun de la comarca.

A nivell radiofònic, a més, la inclusió de programes propis, a través d’Ona Bages, com el ‘Des de dins’ que condueix Neus Solà, un programa pioner a l’estat en què intervenen els presos dels Lledoners, o l’‘Efecte sonor’ d’Anaïs Vila, que ens apropa les tendències musicals i ens aporta nous descobriments cada setmana, han fet donar un salt de qualitat a la graella.

Els informatius compten amb una nova secció del El Temps, que David Comas lidera, ‘Temps pel temps’. Ràdio Sant Fruitós també ha sortit fora de l’estudi, per les festes de Nadal, la Marató de TV3, els Benet Games o l’Any Ramon Casas. En esports compta amb la col·laboració de Pere Flores i algunes notícies han incorporat vídeo al web amb Joan Griera gràcies a Ona Bages i una subvenció de la Generalitat.

Aquests i molts d’altres temes han sigut destacats a Sant Fruitós de Bages i s’han escoltat a través de les ones de Ràdio Sant Fruitós.

Acabem l’any amb molta energia pel següent. Ràdio Sant Fruitós, l’Associació de col·laboradors de la ràdio i OnaBages us desitja un 2017 ple d’alegria, bones notícies i molta ràdio!