Reparació en el campanar de Sallent

141

El campanar de Sallent, durant dos dies, ha estat parat a causa d’algunes reparacions. Des de l’Ajuntament s’ha decidit canviar la maquinària dels rellotges juntament amb les campanes. Pel que fa a el rellotge, el seu funcionament era obsolet, ja que alguns dies no funcionava i es parava. Amb aquesta reforma es recuperarà el toc de 3 de les 5 campanes que fins ara no s’utilitzaven. Salvador Sibila, regidor de serveis i manteniment municipals, explica en profunditat el perquè de la reparació.

L’actuació consisteix a substituir l’ordinador electro-mecànic existent per un de digital amb antena que captarà el senyal via troposfèrica directament des del museu de pesos, mesures i volums de França, que emet per tot Europa. Aquest mecanisme permetrà reduir errors i anomalies mecàniques i aconseguir l’exactitud horària així com canvis horaris estacionals automàtics. A més a més aquest sistema digital reduirà els costos de manteniment del rellotge.

Amb tot, la restauració de campanes i rellotge ha suposat un cost, aproximat, d’uns 11.000 euros. Des de la seva construcció, el campanar no ha experimentat cap canvi, ja que durant la Guerra Civil es va enderrocar l’església neogòtica però es va deixar intacte, ja que era una obra pública i necessària pel seu ús, per saber l’hora. Tanmateix, les campanes foren despenjades i fosses per fer material bèl·lic.