L’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages va aprovar al ple l’acord al qual va arribar la comissió ciutadana per la construcció de centres de culte al municipi.

L’acord s’esperava des de maig, quan la comunitat islàmica Al-Nour va demanar construir un centre de culte a la carretera de Vic. Per temes de seguretat i reglament, el centre no es va construir i a més, es va decidir crear una comissió ciutadana perquè arribés a un consens sobre la creació de centres de culte al poble.

A la presentació de l’acord al ple, Esquerra i Gent Fent Poble van estar d’acord que el procés participatiu tenia coses a millorar, però tot i així n’estaven contents. Convergència va demanar que es llegissin les al·legacions que s’havien presentat, que en total eren unes 400.

L’al·legació amb més nombre de gent era una presentada per l’Associació de Veïns de la Torre Sant Martí, firmada per 360 veïns preocupats que els centres de culte provoquessin problemes de mobilitat.

L’acord de la comissió ciutadana per regular els centres de culte al municipi es va aprovar amb tots els partits a favor, excepte de CiU que es va abstenir.