Sant Fruitós molest perquè no forma part de la programació de l’Any Ramon Casas

190

Els regidors i regidores de Sant Fruitós de Bages es van mostrar molestos al ple de dijous perquè el poble no forma part de la programació oficial de l’Any Ramon Casas, tot i tenir activitats programades. Tots els representants estaven d’acord que calia donar valor al pintor modernista pel seu llegat al territori i per l’estreta relació amb Sant Benet de Bages, on passava llargues estades a l’estiu.

El tema va sortir arran d’una moció presentada pel grup municipal d’ERC, sobre la incorporació de Sant Fruitós dins dels actes de commemoració del 150è aniversari del naixement del pintor modernista. En l’acte institucional que es va celebrar fa dues setmanes, la comissària de l’Any Casas, Vinyet Panyella, no va nomenar en cap moment el nom de Sant Fruitós ni cap dels actes que hi ha previst fer.

La portaveu del grup municipal, Àdria Mazcuñán, presentava la proposta.

L’alcalde responia que havia tractat el tema personalment i que havia parlat amb la comissària sobre unes activitats amb les escoles de cara l’octubre.

Per tal que els grups municipals donessin suport a la moció d’ERC, els portaveus proposaven un canvi en un dels punts de la moció, que el grup municipal del partit republicà estava disposat a fer. El debat es va estendre durant gairebé 50 minuts, arribant a les 12 de la nit.

El portaveu Tomàs Casero, apuntava que potser calia deixar en un cantó la moció i trucar directament a la comissària.

Per la seva banda, la portaveu del grup municipal de Convergència i Unió, Mercè Casals, defensava les dues coses.

El portaveu de Gent fent Poble, Xavier Racero, creia que era millor parlar amb l’organització per no condicionar el que pogués sorgir a la reunió.

L’intent de modificar el text de la moció, que va comptar amb la intervenció del secretari, no va donar els seus fruits. La moció va caure amb 6 vots a favor d’ERC i Convergència i amb 7 vots en contra de GfP i PSC. Tot i això, l’alcalde va dir que parlaria amb la comissària aquesta mateixa setmana.