Els càrrecs electes dels ajuntaments del Bages adscrits a l’Associació de Municipis per la Independència (o AMI), com Sant Fruitós, Santpedor o Sallent , treballaran de forma normal el proper dia 6 de desembre, Dia de la Constitució i per tant festiu a tot l’estat. Això que ja havia passat altres anys tant a varis pobles de forma aïllada, enguany és una proposta aprovada per la junta de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) avui a Tarragona, i que és extensiva als regidors de tots els municipis adscrits a l’entitat, i també als que no ho estan. La idea de l’entitat municipalista és fer una mostra de força de manera conjunta entre municipis, que es llegeixi un manifest reivindicant els drets nacionals de Catalunya i el bloqueig que aquesta suposa en l’avanç nacional i social del país; i es dediqui la jornada “laboral” a portar a terme actes cívics, solidaris i socials.

Actualment l’AMI aplega oficialment totes les diputacions provincials (Barcelona, Tarragona, Girona i Lleida), 37 consells comarcals (90,2% del total), i 787 municipis catalans (el 83,0% del total). Amb aquesta iniciativa vol fer una mostra que el procés independentista es troba en la recta final.

L’Associació de Municipis Independentistes també ha anunciat una campanya per explicar a alcaldes de tot el món el procés independentista català.