La reforma del Carrer Estació es començarà a estudiar aquest setembre

141
Imatge d'una de les primeres AMO, al 2016
Imatge d'una de les primeres AMO, al 2016

L’Ajuntament de Sallent començarà a elaborar els quatre projectes d’obra aquest setembre per tal d’executar les reformes durant aquest mandat. La Diputació de Barcelona ha finançat 690.000 euros per als projectes que els veïns del municipi van votar en el procés participatiu.

La Regidora de Promoció, Rosa Argelaguet, ha assegurat que els serveis tècnics començaran a treballar en la millora de la zona de vianants del carrer Estació aquest setembre, i que intentaran fer les actuacions de l’obra de tram a tram per tal que molestin el menys possible, ja que coincideixen amb període escolar.

Tal com explica Rosa Argelaguet, és un arranjament que pretén, principalment, acondicionar la zona per tal de convertir-la en un espai més segur:

Aquesta és una de les obres amb més urgència per part dels sallentins, ja que és una zona molt freqüentada. Així ho explica la membra de l’AMPA de l’institut, Olga Rubio:

Per altra banda, l’Ajuntament de Sallent també té previst reformar el Pont Pere Otger, que és la proposta que va obtenir més vots. De fet, la Regidora Rosa Argelaguet és conscient de la necessitat d’arreglar aquesta via:

La millora de la passera de vianants sobre el riu Cornet va ser la quarta proposta més votada, tot i que tal com explica Argelaguet encara es desconeix quina part s’acondicionarà. De fet, assegura que “només es podrà realitzar una part del projecte perquè la totalitat és molt costosa.”

Durant aquests dos anys també es millorarà el camí entre Sallent i Cabrianes. La Diputació no aportarà el cost total per dur a terme les obres, però l’Ajuntament hi invertirà 300.000 euros. Tot i la seva dificultat, els veïns es mostren satisfets i il·lusionats amb la proposta de reforma. De fet, l’Alcalde Pedani de Cabrianes, Oriol Ribalta, assenyala que és una de les propostes més encertades de l’AMO:

Amb tot, Argelaguet ha assegurat que si l’Ajuntament de Sallent compta amb recursos propis els oferirà i es mostrarà flexible amb el que creguin més necessari.