Reforç a la seguretat i la conscienciació dels joves pel Carnaval de Sallent

116
Carnaval de Sallent
Carnaval de Sallent

Del 8 al 14 de febrer arriba el Carnestoltes de Sallent, un dels més populars de la Catalunya central. Aquest any, l’Ajuntament ha apostat fort per conscienciar els joves sobre el consum d’alcohol i drogues mitjançant diverses campanyes.

Del 17 al 29 de gener, la sala Vilà i Valentí va acollir l’exposició Controles?, dinamitzada per tècnics de prevenció de drogodependències de la Diputació de Barcelona. En aquesta exposició hi han assistit tots els alumnes de l’INS Llobregat, des de 1r d’ESO fins a Cicles Formatius, joves del Turn On, membres del projecte Acompanya’t i col·lectius de professionals com el grup motor ASACO entre altres.

A més a més, els alumnes de l’INS Llobregat han complementat la visita amb un segon taller a les aules. Tot això ha estat coordinat des de Serveis Socials i Joventut de l’Ajuntament amb l’objectiu de realitzar una campanya preventiva prèvia al carnaval.

Per altra banda, el consistori també ha previst la sortida d’Àngels de nit pel dissabte dia 10. Un grup de 12 professionals tractaran d’ajudar a aquells joves que detectin que presenten conductes de risc derivats del consum de begudes alcohòliques i drogues i tractaran de fer-los reflexionar i informar-los de les conseqüències que tenen així com les malalties de transmissió sexual i els embarassos no desitjats.

En la mateixa línia, a la plaça Catalunya hi haurà instal·lada una carpa i l’hospital de campanya, gestionat per Creu Roja i AVES, per atendre aquelles persones que ho requereixin. També es comptarà amb el suport de dues ambulàncies, una de suport vital bàsic i l’altre de suport vital avançat així com 25 lavabos repartits pel centre del municipi, 3 dels quals estan adaptats per a persones amb mobilitat reduïda.

El carnaval de Sallent, organitzat pel Carrilet, és una de les festes grosses de la vila que esperem que es visqui, un any més, amb respecte, civisme i seny fent del Carnaval de Sallent un model d’oci on convisqui la festa i la diversió.