“Recuperar l’excel·lència en la formació i tornar a ser referents”, les bases de la nova escola del CN Minorisa

166
L'equip femení del CN Minorisa aconsegueix l'ascens a Primera Divisió amb tres santpedorenques
L'equip femení del CN Minorisa aconsegueix l'ascens a Primera Divisió amb tres santpedorenques

L’actual junta directiva del Club Natació Minorisa té actualment tres fronts d’oberts. D’una banda recuperar el nom de Club Natació Manresa, de l’altra batejar les piscines municipals amb el nom de piscines Manel Estiarte i finalment engegar, al setembre, la nova escola esportiva adreçada a nens i nenes d’entre 6 i 11 danys. Aquest darrer projecte el van començar la temporada passada però no es va completar. El confinament ha servit als tècnics del club per donar-li forma i donar-li llum verda de cara al setembre. 

L’aposta per crear una nova escola de formació neix de la necessitat de tenir una base per ampliar el nombre d’esportistes del club i dotar-los d’una formació específica d’acord amb els valors de cada entitat. Aquesta escola estarà dirigida per Jordi López, llicenciat en INEF i reconegut en aquesta faceta. Segons López el club havia detectat que els esportistes entraven amb deficiències tècniques i amb aquesta escola es vol recuperar l’excel·lència en la formació que havia tingut, en el seu moment, el Club Natació Manresa. Són declaracions a l’Esport i Punt d’Ona Bages.

Aquesta escola de formació estarà dividida en dues etapes, una d’iniciació pels més petits i després d’una de tecnificació. De fet, la filosofia d’aquesta escola és dotar als esportistes dels coneixements bàsics de cada una de les tres disciplines que es treballen al club: natació, sincronitzada i waterpoloMariano Herranz, director tècnic del CN Minorisa parla dels objectius de l’escola.

Herranz explica que tenien la necessitat de crear aquesta escola perquè consideren que els nens i nenes que entren a l’aigua a curta edat han de tenir unes habilitats en un medi que és hostil. Herranz creu que l’escolta aportarà sobretot fortalesa al club.

De fet, segons ratifica Jordi López, el club vol tornar a ser on era amb aquesta escola.

Si la crisi sanitària actual ho permet, l’escola arrancarà al setembre. L’etapa d’iniciació es farà els dimarts i dijous a la tarda. Els dilluns, dimecres, i divendres el nivell 1, i els dilluns, dimarts, dijous i divendres el nivell 2.

Recupera les entrevistes senceres amb els tècnics del club.