Recta final de l’estudi de la Font de les Escales

125
Treballs de reconeixment a la Font de les Escales FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR
Treballs de reconeixment a la Font de les Escales FOTO.AJUNTAMENT DE SANTPEDOR

Els treballs d’un topògraf han permès escanejar al detall l’espai i fer nous descobriments. Un cop acabat l’estudi es vol plasmar la informació a la plaça de la Font i habilitar visites a la Font de les Escales

La Font de les Escales va ser objecte la setmana passada d’un exhaustiu estudi per part d’un topògraf. Amb un aparell especial es va escanejar al detall totes les cavitats de les diferents sales i grutes que hi ha a l’espai de la font. L’objectiu és tenir les mides i característiques de totes les zones de la Font de les Escales, algunes de les quals estan datades al segle XV.

Tot plegat forma de la fase final de l’estudi d’aquest emplaçament, que en fases anteriors ja va treure a la llum noves sales a la gruta que conté la fon, que va ser soterrada al 1978. Quan s’hagi acabat de recopilar tota la informació, l’Ajuntament vol donar-la a conèixer a través de plafons i senyals a la plaça de la Font, just a sobre de la Font de les Escales. Així com també vol habilitat l’espai perquè es pugui visitar.

Fer un projecte de reforma de la Font de les Escales va ser l’opció guanyadora als pressupostos participatius de 2017.