Recta final al temps inestable

129

Avui divendres acabem la setmana tal i com la vam començar, amb nuvolositat abundant i amb un dia que tornarà a ser gris i amb ruixats. A més, també som a l’últim dia del mes d’abril, un mes que ha estat variable i que ens ha portat de tot i amb temperatures que han estat, en conjunt, prop de la mitjana climàtica.
Amb tot, ahir van descarregar ruixats intensos a molts punts de la Catalunya central, com per exemple els 24 l/m2 a Vacarisses, caiguts en molt poc temps. Tanmateix, aqueta nit també ha plogut però sobretot a la comarca del Solsonès, on les acumulacions han estat menors.
De cara a la previsió d’avui, ara al matí les temperatures són relativament suaus i similars a les d’ahir. Al migdia, els valors seran semblants o lleugerament més baixos, entre els 16 i 20ºC. A més, al llarg del matí es pot escapar alguna tímida clariana. No obstant això, novament al migdia i tarda tornarà la inestabilitat i són probables pluges arreu, alguna amb forta intensitat i tempesta. En aquest sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avis per intensitat de pluja a totes les comarques centrals.

Demà dissabte començarem el mes de maig i donarem quasi el punt i final d’aquesta setmana. Paral·lelament, és el dia on pot ploure més ja que ens arribarà un front fred que farà créixer nuvolades i per tant que descarreguin bons ruixats. Per tant, esperem acumulacions de pluja d’entre 20 i amb màximes de 50 l/m2. Les temperatures aniran a la baixa i farà més fresca. També ho farà la cota de neu, que al llarg de la jornada davallarà fins als 1400 m.

De cara als pròxims dies, després de la pertorbació de demà diumenge serà un dia molt més estable, però encara tindrem restes d’inestabilitat. A més, serà un dia fresc i amb alguns ruixats a la tarda. De cara a la setmana que ve, retorn del temps assolellat i amb pujada de temperatures.