Gent fent Poble necessita un mínim de 100 signatures per presentar-se

L’agrupació d’electors Gent fent Poble recull signatures per a poder-se presentar a les eleccions municipals de Sant Fruitós de Bages. Aquest dijous de 5 a 7 de la tarda, el grup, convida a la població a signar a la plaça de la Vila, per així poder presentar candidatura als comicis del maig.

El cens electoral de Sant Fruitós de Bages és d’unes 5.000 persones, per tant l’agrupació d’electors Gent fent Poble necessita un 2% del total del cens. El requisit perquè les signatures tinguin validesa, és que el secretari municipal validi el DNI de les persones que firmen per comprovar que figurin al cens electoral del poble. Ho explica Joan Carles Batanés, candidat de Gent Fent Poble en cas que s’obtinguin les firmes. “A diferència dels partits polítics, necessitem el suport dels ciutadans del municipi en forma de singnatura, per poder-nos presentar a les eleccions. Hi ha d’haver un mínim de 100 ciutadans empadronats a Sant Fruitós i que figurin en el cens electoral del municipi, que signin i donin suport a la presentació de la candidatura”. Si amb les dues hores no arribessin al centenar de firmes que necessiten hi hauria l’opció de tornar a recollir firmes un altre dia, però 4 anys endarrere van poder arribar-hi còmodament.

Per a les eleccions locals de maig de Sant Fruitós de Bages ja han presentat candidatura el partit Junts per Sant Fruitós, encapçalat pel candidat Vicenç Llorens; el PSC, amb Cristina Múrcia com a candidata i ERC amb Àdria Mazcuñan al capdavant.