Rafel Nadal presenta ‘La maledicció dels Palmisano’ a Sant Fruitós

110
Presentació "La maledicció dels Palmisano" de Rafel Nadal a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages. 6/4/2016-. Imatge de Jaume Grandia.

JAUME GRANDIA.- El periodista i escriptor Rafel Nadal, va presentar el seu últim llibre “La Maledicció dels Palmisano” (Grup62) a una trentena de persones que van assistir a la Biblioteca de Sant Fruitós de Bages dimecres al vespre.

El col·lectiu Dones per Sant Fruitós organitzava l’acte en el conjunt d’unes activitats mensuals que celebraran al llarg del curs. La presidenta del col·lectiu, Encarna Torras, va fer una valoració molt positiva de l’acte, tant per l’assistència com per la presentació. Explica que tenia 12 exemplars i els va vendre tots.

“La maledicció dels Palmisano” tracta la història de dues famílies, els Palmisano i els Convertini, que pateixen una maledicció que persegueix els homes del clan dels Palmisano. La Donata i la Francesca, dues joves vídues de guerra, es conjuren contra la maledicció. Els fills d’aquestes dones, Vitantonio i Giovanna, aconseguiran viure en pau, fins que comenci la Segona Guerra Mundial. En la presentació, Rafel Nadal va explicar la història de la novel·la en la qual els seus protagonistes lluiten per l’amor entre dues guerres mundials. Ambientada al teló d’Itàlia, l’escriptor procurava narrar la nissaga del relat sense descobrir-ne cap secret pels que encara no l’haguessin llegit. La tercera novel·la de Nadal, ha estat l’obra en català més traduïda l’any passat i ha encapçalat el rànquing dels llibres més venuts en la ficció en català, des de la seva publicació el setembre del 2015.

El col·laborador de Ràdio Sant Fruitós, Jaume Grandia, va entrevistar a Rafel Nadal. A l’entrevista parla del seu pas com a director del diari El Periódico i la relació amb els seus germans quan es dedicaven a la política. Explica el bombardeig de Bari a Itàlia durant la 2a Guerra Mundial i les seqüel·les químiques del gas mostassa alliberat que van afectar a moltes persones fins el 1983, fet històric recollit a la novel·la. Rafel Nadal també parla de la seva passió per escriure, de la seva última novel·la “La maledicció dels Palmisano” i dels seus projectes literaris.

Imatge. Jaume Grandia