Rafa Martínez rebrà un homenatge a Santpedor

192
Rafa Martínez amb el trofeu de campió de lliga ACB
Rafa Martínez amb el trofeu de campió de lliga ACB

Santpedor tornarà a sortir al carrer a homenatjar al jugador de bàsquet Rafa Martínez. Quan només fa un any que es va fer un acte protocol·lari per posar el nom del pavelló d’esports municipals al jugador nascut a Santpedor, ara s’ha tornat a preparar una festa per celebrar amb ell el títol de campió de la lliga ACB de bàsquet amb el València Bàsquet Club.

Martínez, que només guanyar el títol de la lliga ACB va tenir un record al poble que el va veure néixer posant-se una samarreta i demanant orgullós al fotògraf oficial que li fes una fotografia amb ella, ara té la resposta de tot el poble. Tan bon punt s’ha pogut lligar una visita del jugador a Santpedor s’ha organitzat un homenatge al rovell de l’ou de Santpedor, a la Plaça Gran del poble. L’alcalde de Santpedor, Xavier Codina, i la regidora d’esports, Núria Barba, rebran el jugador a les 7 de la tarda a l’Ajuntament. En el moment en què ha trascendit la voluntat de fer un homenatge al jugador ja hi ha hagut diverses mostres de suport a la iniciativa que ha circulat de manera viral per les xarxes.

L’acte ha anat creixent. S’ha previst que tothom pugui deixar la seva dedicatòria a un llibre que hi haurà a la plaça des d’una estona abans de començar l’acte. També es poden fer arribar dedicatòries al correu de l’ajuntament, s’imprimiran i s’afegiran al llibre. Correu: spdr.comunicacio@santpedor.cat<mailto:spdr.comunicacio@santpedor.cat>. La celebració comptarà amb un brindis per l’èxit esportiu del santpedorenc, amb la complicitat de la família de Rafa Martínez.

Una lliga ACB en una trajectòria brillant

Aquesta lliga arriba en un moment de maduresa esportiva del jugador santpedorenc. Capità del València, equip on va arribar al 2008, Rafa Martínez aconsegueix amb aquesta lliga el títol col·lectiu més important de la seva carrera esportiva. Martínez, va començar com a basquetbolista a l’Escola Paidos i va passar després pel Bàsquet Manresa, des d’on, abans de fer el salt a l’ACB, va anar cedit al C.B. Vic i al C.B. Valls.  Posteriorment, va jugar al Ricoh Manresa des de l’any 2003 fins al 2008, moment en què va aterrar a València.

En tots aquest anys ha aconseguit, amb la selecció catalana, un campionat d’Espanya infantil i un subcampionat cadet; en categoria sub-20, un campionat d’Espanya amb el Bàsquet Manresa i un subcampionat d’Europa amb la selecció espanyola l’any 2002; la medalla de bronze en els Jocs del Mediterrani de l’any 2005 i l’ascens a l’ACB amb el Ricoh Manresa en la temporada 2006-07. Ja en el València, ha guanyat en dues ocasions l’Eurocup, en el 2010 i en el 2014, i n´ha estat subcampió en el 2012; ha estat subcampió de la Supercopa el 2011 i de la Copa del Rey el 2013. A títol individual, destaca el trofeu ABP al jugador més esportiu en la temporada 2009-10. Va aconseguir ell millor percentatge de triples de l’ACB l’any 2010, ser el jugador que juga amb més esportivitat de la lliga 2010-11, i el 2012 es va convertir en el màxim triplista de la història del València Bàsquet. El 2014 va rebre el premi com a millor sisè home atorgat per la revista Gigantes.