Quines mesures prendran els cementiris per Tot Sants?

233
Cementiri de Sant Fruitós de Bages. Fotografia: Eternam
Cementiri de Sant Fruitós de Bages. Fotografia: Eternam

SANT FRUITÓS

El cementiri de Sant Fruitós estarà obert en el seu horari habitual per Tots Sants. És a dir, de 8 del matí a 8 del vespre. Això sí, prenent totes les mesures de prevenció del COVID.

La principal novetat és que Protecció Civil registrarà totes les persones que visitin el recinte durant el dia i controlaran l’aforament. D’altra banda, el cementiri tindrà un itinerari marcat per evitar aglomeracions i respectar la distància de seguretat. Tothom qui hi vagi haurà de dur mascareta i netejar-se les mans. En cap cas es podrà menjar o beure dins del recinte.

En quant a les ofrenes, tothom qui vulgui podrà deixar flors als nínxols i és recomanable netejar-se les mans abans i després de fer-ho. Dins de les recomanacions, l’Ajuntament també demana que tothom qui vulgui visitar el cementiri ho vagi fent els dies previs a l’1 de novembre per evitar aglomeracions.

Arran de la pandèmia, una altra diferència resepecte als altres anys és que no hi haurà una ofrena floral als fills il·lustres del poble Alfred Figueres i Eduard Casajoana. Sí es col·locarà una corona de flors en record als santfruitosencs que estan enterrats al cementiri.

SANT VICENÇ DE CASTELLET I PONT DE VILOMARA

Sant Vicenç de Castellet i El Pont de Vilomara amplien l’horari dels cementiris municipals per Tot Sants per evitar contagis

L’objectiu és que la gent pugui desplaçar-se a aquests espais per retre homenatge als seus difunts malgrat la situació sanitària i evitar aglomeracions.

En el cas de Sant Vicenç, des del 30 d’octubre fins a l’1 de novembre, l’Ajuntament obrirà el cementiri entre les 8 del matí i les 7 de la tarda. Això sí, caldrà respectar els protocols de seguretat i prevenció per minimitzar el risc de contagi de la covid-19. El consistori controlarà l’accés i establirà un aforament màxim. A més, hi haurà una persona encarregada de prendre la temperatura als qui accedeixin a les instal·lacions, que d’altra banda, hauran de seguir recorreguts marcats. També caldrà portar mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. Finalment, es continuarà donant el servei de dipositar les flors als nínxols.

Pel que fa a El Pont de Vilomara, ja des del passat 20 d’octubre i fins l’1 de novembre, l’horari d’accés al cementiri és de 9 del matí fins les 7 de la tarda. En cas de tenir qualsevol dubte, l’Ajuntament del Pont posa a disposició el telèfon següent per tal de fer consultes: 93 831 88 11.

CASTELLTERÇOL I SANTA MARIA D’OLÓ

Castellterçol amplia l’horari del cementiri per afavorir una afluència de gent més esglaonada.

L’Ajuntament ja hi treballa des des del passat 24 d’octubre i mantindrà aquest horari fins el diumenge 1 de novembre, dia de Tots Sants. En concret, el cementiri de Castellterçol és obert de les 10h del matí a les 6h de la tarda de forma ininterrompuda. 

Pel que fa a l’accés al recinte, aquest està controlat i limitat al 50%, tal i com ha decretat la Generalitat. L’ús de la mascareta és obligatori en tot moment excepte en persones que per motius de salut no poden portar-la. 

Des de l’equip de govern fan una crida a la ciutadania a visitar el cementiri en els dies previs o posteriors a Tots Sants per evitar aglomeracions. De la mateixa manera demanen respectar les mesures d’higiene i distància a l’hora de dipositar les flors al nínxol i fer ús de gel desinfectant abans i després de l’ofrena. 

Pel que fa a Santa Maria d’Oló, l’Ajuntament es reuneix aquest matí per decidir quines mesures prendre de cara a Tots Sants.