Quim Torra visita els presos de Lledoners l’endemà de ser inhabilitat

198
Quim Torra atenent els mitjans de comunicació a Lledoners. - Foto: ACN

A les portes de Lledoners i després de reunir-se amb els presos independentistes, Torra va subratllar que l’amnistia és l’única sortida pels més de 2.800 represaliats catalans. 

 

 

Amb aquesta intenció, el president va emplaçar als partits catalans i al govern espanyol a redactar una llei d’amnistia si el que vol es “resoldre el conflicte polític amb Catalunya”. 

 

 

Pel que fa al recurs d’empara que ha presentat al Tribunal Constitucional, Torra va dir que ho fan per tenir la neutralitat de la justícia europea en contraposició a l’espanyola que, segons va dir, “es dedica a perseguir la causa dels independentistes”.

 

 

Sobre la taula de negociació, Torra va dir que el Govern només s’hi asseurà si a l’ordre del dia s’inclou el dret a l’autodeterminació. També que l’exercici d’aquest dret hauria d’estar per escrit. Així s’explicava Torra a la sortida de Lledoners.

 

 

Pel que fa a la reunió amb els líders independentistes empresonats a Lledoners, Torra va dir que els presos “estan forts” i que la trobada va servir per donar-se força conjuntament. Finalment, el president inhabilitat també es va reunir ahir a la tarda amb Dolors Bassa i Carme Forcadell.